Акцията: 13 дилъри сгащени в Добричко

Любопитно
11:14 - 08 Декември 2022
1591
Акцията: 13 дилъри сгащени в Добричко

В рамките на акция „Бяло“ срещу разпространението на наркотици, която започна вчера в цялата страна, в Добричка област са задържани 13 души и са образувани общо осем досъдебни производства, пет от които са бързи, съобщиха на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев, говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев и директорът на Областната дирекция на МВР Цветан Пировски.

Около 16:00 часа вчера е извършена проверка на частен имот в Добрич, при която са установени 12 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин и разпределено в 15 пакета, два пакета суха тревна маса, реагираща на марихуана, с общо тегло един грам и сумата от 30 180 евро.

Задържан и привлечен в качеството си на обвиняем за държане на наркотични вещества е 59-годишен мъж. Той е известен на органите на реда – през 1988-1989 г. е осъждан за хулиганство, измами и кражби. Работи се по доказване на участието му в разпространение и предстои решение дали срещу него да бъде внесена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На територията на Балчик е образувано досъдебно производство също за държане на наркотици – осем пакетчета метамфетамин с общо тегло 2,6 грама. Задържани са две лица, пътували задно в автомобил от град Варна. На територията на Районно управление-Каварна е образувано досъдебно производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

В хода на досъдебните производства ще се изяснява дали 13-те лица ще бъдат привлечени като обвиняеми и дали някои от тях няма да бъдат свидетели за разкриване на престъпната дейност.

Акцията продължава. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Продължават и проверките за шофиране под влиянието на наркотици.

На снимката: Говорителят на Районна прокуратура - Добрич Даниел Илиев, окръжният прокурор Радослав Бухчев и директорът на Областната дирекция на МВР - Добрич Цветан Пировски дадоха брифинг за резултатите от националната акция срещу разпространението на наркотици на територията на Добричка област