Акцията срещу Васил Божков продължава

Потвърди се новина на Lupa.bg, че властта рови в колекцията с антики на бизнесмена

Актуални новини
12:36 - 30 Януари 2020
4349
Акцията срещу Васил Божков продължава

Продължава акцията на полицията и прокуратурата в офиси на Васил Божков. Според адвокати на бизнесмена в момента се проверява колекцията от антични предмети на фондация „Тракия“, съобщи Би Ти Ви. Че властта посегна на уникалната колекция съобщи първо Lupa.bg още в сряда.

Сред експонатите има стотици безценни артефакти, които се съхраняват при специални условия. От други имоти пък се изнасят колекции с картини.

Същевременно по телефона Васил Божков каза, че е на Балканите и се страхува да се прибере в България. Божков каза, че вчера е била арестувана и съпругата му, но главният прокурор не потвърди новината.

Вчера сутринта органите на реда влязоха в офиси на „Нове холдинг“ на ул. „Московска“, на „Национална лотария“ на ул. „Фритьоф Нансен“ и в бившата резиденция на Тодор Живков в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

В късния следобед главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Васил Божков е обявен за международно издирване. Повдигнати са му седем обвинения - за организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство и за престъпление по служба. Заедно с него органите на реда търсят и дясната му ръка Георги Попов, който държи 87% от акциите на ФК "Левски" и е акционер в "Националната лотария".

Васил Божков обаче казва, че досега никой от прокуратурата не се опитал да се свърже с него.