Ако до 15 юли няма туристи, големите хотели във Варна остават затворени

У нас
15:55 - 11 Май 2020
2068
Ако до 15 юли няма туристи, големите хотели във Варна остават затворени

Големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли. Това заяви в ефира на Дарик областният управител Стоян Пасев. 

Единственото, което може да спаси сезона в региона според него, са малкото случаи на коронавирус.

„Варна е изключително засегната, защото повече от 50 % от приходите на града са от туризъм. Дори и хотелите да отворят, хората ще са резервирани към пътувания. Надявам се заради малкото случаи на заразени у нас все пак да има някакъв сезон и да дойдат поне туристи от Румъния, която е традиционно силен пазар. Повечето българи си взеха отпуските и няма да могат да летуват”, коментира Пасев. 

Областният управител добави, че се обмислят варианти спасителните постове на охраняемите плажове да бъдат през 150, а не през 100 метра, за да се облекчат разходите на концесионерите.

Строителството във варненските курорти вероятно ще бъде разрешено до 15 юни, за да се подпомогнат фирмите, след като и без това до тази дата няма да започне летният сезон.

По повод възобновените полети на Летище Варна Пасев каза, че не могат да бъдат спрени българите да се приберат от чужбина, въпреки че някои държави го направиха.