Ако изчезна като Сашко, не давайте на тия дебили да ме търсят

Българинът се отнася към полицаите като към хомосексуалистите и циганите: „Да, между тях има и свестни хора, даже имам и приятели, но...“

Коментар
22:59 - 21 Ноември 2022
26457
Ако изчезна като Сашко, не давайте на тия дебили да ме търсят

Както е казал лирическият герой в безсмъртния пирински фолклорен трак в 7/8: „Ако умра ил загина, немой да ме жалите.“ Ако пък изчезна ил се изгубя като Сашко, немой да давате на родните криминалистични гении да ме търсят. Предпочитам да карам на корени от черен оман и листа от коприва, да преглътна лека хипотермия, масивен обрив и стотици ухапвания от бръмбар-корояд по задника, отколкото да попадна в ръцете на учените от Института на МВР.

Тъй като сме в разгара на световното по футбол, смея да отбележа, че в продължение на 9 дни се  наслушахме на прогнози за съдбата на момчето от Перник, които съперничат по скодоумие и липса на връзка с реалността само с виденията за мачове на Теодора – врачката на Берлускони.

При това все изръсени от тежки авторитети, да не им споменавам имената. Обаче те включват поне един десетилетен началник на отдел „Убийства“, един генерал с ръст метър и четиридесет и трима бивши Главни секретари. За безбройните други побеляващи пенсионирани чичаци, цъфтящи по сутрешните блокове с титлите „топкриминалист“ и „топченге“ даже не ми се хаби мастило.

Честно, по-добре да бяха извикали Стойчо Керев и пенсионерките, с които списва „Новото познание“. Или да бяха възскресили в общественото битие специалистката по царичински дупки Елисавета Логинова – повече работа щяха да свършат. То не беше Сашко отвлечен от майка си, заклан от баща си, изнасилен от дядо си, продаден за резервни части от клана на албанския главорез Алмир Бегу, отпътувал с кораба от „Стар Трек“.

Вижте, всеки има право на прогнози и версии. Когато си професионалист обаче, е редно поне веднъж от 10 опита да налучкаш истината. Даже Божинката понякога улучва вратата и Криско умерва вярната нота. При спецовете от МВР обаче тъпотията е безотказна – тези се чудя как успяват да намерят жълтите павета, та да мрънкат за повече социални привилегии. Бих очаквал без да искат да се озоват я на площада в Търговище, я в Обидим, Благоевградско.

Критериите за образованост, интелигентност, психологическа и физическа годност в МВР са занижени като за участници в новото предаване на Ники Кънчев, но за сметка това се опитваме да мотивираме служителите с по-атрактивни придобивки и техническо обезпечение. Ама и това е до време. Защото на Галин и да му дадеш микрофона на Елтън Джон, няма да запее като чичкото с шарените очила.

Българите не харесват своята полиция. Не й вярват, не я уважават, не я припознават. Попитайте ги, ще получите същия отговор, който ако питате за хомосексуалистите или за циганите. Ще ви кажат: „Да, между тях има и свестни хора, даже имам и приятели, но...“ Абе как да имаш респект към хора, които пет пари не дават сами за себе си и за себеподобните?

Защото не българското общество или брадясалият сирийски скот уби двете ченгета в Бургас, а техните колеги и шефове, покровителстващи нелегални мирантски и нарко канали. Не ние назначихме парцалесите от „Черни връх“ и Околовръстното в МВР – те си ги назначиха. Виж, обществото намери Сашко. А те – те се бараха по увисналите... версии.