Акробатка от Цирк дьо Солей падна по време на представление (ВИДЕО)

Шоу
17:09 - 28 Август 2024
4112
Акробатка от Цирк дьо Солей падна по време на представление (ВИДЕО)

Плашещ инцидент ужаси публиката на представлението на Цирк дьо Солейл в Портланд, САЩ миналата събота вечер. Руската артистка Мария Конфектова падна по време на акробатично изпълнение от височина от поне 3 метра.

Тя не е била обезопасена с въже, нито под нея е имало предпазна мрежа, която да я предпази в случай на падане, пише Телеграф.

При инцидента 23-годишната рускиня пада с главата надолу при трик, при който не успява да хване обръча, на който се върти правилно. В резултат на това тя удря главата си в пода пред очите на вцепенената публика.

Зрители съобщават, че от носа ѝ е текнала кръв, а тя е останала неподвижна до намесата на медиците. Видео от инцидента е направено от 10-годишния Бенджамин Голдстийн, който е гледал представленията със семейството си. Детето и близките му решили първоначално, че падането е част от номера, но бързо разбрали, че нещо непредвидено се е случило.

Медицинският екип на Цирк дьо Солейл се намесил незабавно. Мария Конфектова е изнесена на носилка и откарана в местна болница с линейка. Говорител на световноизвестният канадски цирк съобщи за медиите, че за щастие артистката е под медицинско наблюдение и се възстановява.

20 минути след драматичния инцидент шоуто е продължило по програма. Мария Конфектова увери феновете в Instagram профила си, че е добре, като благодари за загрижеността им. Тя е роден в град Омкс в Русия и е бивша художествена гимнастичка. Конфектова държи рекорда на Гинес за най-бързо въртене на обръч във въздуха, извършвайки 75 завъртания за 30 секунди в Китай на 2 април 2021 г.