Актриса наследи на поста скандалния диригент Левон Манукян

Стефани Лечева е назначена за временно изпълняваща длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград

Култура
14:01 - 14 Октомври 2024
3991
Актриса наследи на поста скандалния диригент Левон Манукян

Актрисата Стефани Лечева е назначена за временно изпълняваща длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград. Тя веднага е започнала работа за решаване проблемите на културния институт. Лечева замества на поста скандално известния диригент Левон Манукян, който бе арестуван и в последствие освободен под гаранция от 50 000 лева. Той е обвинен за фиктивни назначения и е заподозрян за източването на държавни средства в огромни размери.

Стефани Лечева е завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство”, в класа на проф. Елена Баева. Започва творческата си биография в Драматичния театър „Сава Доброплодни“ в Силистра, след това продължава в трупата на шуменския театър. В творческата си биография има над 100 роли.

Стефани Лечева е завършила през 1991 г. НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство” в класа на проф. Елена Баева.

В творческата си биография има над 100 роли. Професионалните ангажименти на актрисата Стефани Лечева през годините вървят успоредно с редица участия в концертни изяви, представяне на книги от различни автори и други културни събития в градовете – Силистра, Варна, Плевен, София, Разград, Шумен и други.