Актрисата, обвинила Депардийо в изнасилване, се удави в Сена

Актуални новини
16:29 - 13 Декември 2023
5124
Актрисата, обвинила Депардийо в изнасилване, се удави в Сена

Актрисата Еманюел Дебевер е починала. Тя беше една от първите, които осъдиха поведението на актьора Жерар Депардийо към жените в киното. Новината бе съобщена от X акаунта на Националния аудиовизуален институт, предаде БТА.  

60-годишната Дебевер се е самоубила, скачайки в Сена преди няколко дни.

Самоубийството е станало по време на излъчването на телевизионното разследване “Допълнително разследване: Падането на огра” за актьора, обвинен в изнасилване и сексуално насилие. 

Телевизионно разследване, което предизвика сензация, събира различни свидетелства и преди всичко показва откъси от пътуване на Депардийо до Северна Корея, по време на което той прави сексистки и нецензурни коментари за жени и дори за десетгодишно момиче. 

Дебевер се запознава с Депардийо през 1982 г., по време на снимките на филма "Дантон", режисиран от Анджей Вайда. Тя играе Луизон, много младата съпруга на Жорж Дантон (Депардийо), френският революционер, който в крайна сметка се сблъсква с Максимилиен дьо Робеспиер. 

През 2019 г. актрисата намери смелостта да заклейми действията на актьора на снимачната площадка, публикувайки дълъг пост във Facebook.