Актрисата Ралица Паскалева: Ламбо обичаше жените да са жени - с рокли и поли

Заради него смених гардебора си, явих се на изпита с клин и изрязан потник, признава водещата на "Игри на волята"

Новини
12:53 - 23 Октомври 2023
8145
Актрисата Ралица Паскалева: Ламбо обичаше жените да са жени - с рокли и поли

Водещата на "Игри на волята" Ралица Паскалева е една от многото, завършили класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Именно Мастъра е в основата на идеалния й външен вид. Любопитното е, че преди да започне да учи при Ламбо, тя нямала нищо общо със сегашната си визия. Била бунтарка с червена коса и обици на веждите, а заради Данаилов коренно сменила имиджа.

Когато решила да учи актьорско майсторство, Ралица Паскалева, която е съпруга на бившия волейболен национал Теодор Салпаров, не знаела, че Стефан Данаилов ще взима клас в годината, когато тя ще кандидатства в НАТФИЗ. По онова време се подготвяла за приемните изпити в Академията с малки представления в театъра във Варна.

Веднъж актьорът Стоян Радев, известен с големите си сини очи и ролите на злодей в родните сериали, й казал: "Ти си много тип на Стефан Данаилов", а бъдещата звезда си помислила: "Жалко, че няма да взима клас тази година!".

Ралица и Теодор Салпаров

Смятала, че това е единственият преподавател в Академията, който би я харесал и приел с класа си. Все пак решила да отиде на консултации за приемните изпити и се записала при режисьора Иван Добчев, при когото е учила българската звезда в Холивуд Мария Бакалова.

В един момент обаче разбрала, че Ламбо все пак ще приема нови студенти същата година. Разбира се, тя на мига се отписала от всички други списъци.

Оказва се, че пред бъдещата актриса стои много голям проблем, свързан не толкова с подготовката й за изпитите, колкото с външния й вид.

"На Стефан Данаилов му се носеше славата, че обича жените да са жени, а не мъжкарани. Пък аз си бях истинска мъжкарана – с червена коса, с обеци по веждите и ушите, винаги с дънки и огромни маратонки. Никога не обличах рокли и поли", признава Ралица.

Тя много се разтревожила, защото била чула, че на последния кръг от изпитите Мастера обичал да кара студентите да правят ревю на сцената. Най-много харесвал, когато момичетата носят рокли и поли, каквито обаче в гардероба на Паскалева липсвали. Тогавашната тийнейджърка грабва майка си и заедно с нея тръгва по магазините, купува си ултра къса зелена поличка и за всеки случай – още една, която е дълга.

На кандидат-студентския изпит обаче носи клин и изрязан потник. Много държи да се вижда нейната татуировка. По онова време Ралица се изживява като бунтарка, защото в гимназията, която е завършила, учели мамини синчета, които ходели с охрана.

В знак на несъгласие с подобно снобско поведение тя ходела неглиже. Така се появила и пред Ламбо – в клин и потник, но той я взел в класа си въпреки този недотам елегантен стайлинг.

Разбрала, че е приета посред нощ – обадил й се един от квесторите, който й бил познат от Варна. Човекът й казал, че ще учи при Мастера. Той вече бил измислил името, с което да се обръща към нея през цялото следване – викал й "Рало".

Когато влиза в НАТФИЗ, Паскалева променя изцяло външния си вид. Махна обеците, оставя естествения кестеняв цвят на косата си вместо натрапчивото червено, и започва да се облича по-елегантно. Смята, че това е бил краят на нейния бунт, защото вече си била намерила мястото.

Големият Стефан Данаилов

Започнала да става по-нежна и женствена, а роклите и полите трайно се настанили в нейния гардероб. По думите на актрисата, всички в класа й са се променили заради Ламбо. Някои сменили стила на обличане, като нея, други отслабнали, трети се подстригали. Стефан Данаилов бил техният стимул да се развиват във всяко отношение.

Тя много искала да запознае децата си с Мастера, но това така и не се случило. Последната й среща с Данаилов била по време на бременността с големия й син Максим, роден през 2018-а. В края на следващата година Мастера ни напусна. Съвсем наскоро Ралица роди и второ момченце и все още поддържа имиджа, който си е създала заради своя учител. Любопитното е, че Паскалева води бременна "Игри на волята", тъй като предаването в момента се излъчва на запис, а снимките са направени преди тя да роди.