Актьор от "Чернобил" се снима в нашия филм "18% сиво"

Култура
18:41 - 04 Януари 2020
5912
Актьор от "Чернобил" се снима в нашия филм "18% сиво"

Битанският ветеран Рон Кук е част от актьорския състав на филма „18% сиво“ на Виктор Чучков по прочутия роман на Захари Карабашлиев. Той има 94 роли в киното като последно се разписа в хитовете на малкия екран "The Witcher" и „Чернобил“. Заставал е рамо до рамо с Ал Пачино и Джеръми Айрънс във „Венецианският търговец“, с Джони Деп и Жулиет Бинош в „Шоколад“ и много други.

Рон Кук като доктор в сериала "Чернобил"

„Рон е разнообразен и многолик актьор. Много сме щастливи, че прие да вземе участие във филма. Самият той споделя, че с всяка следваща роля успява да изненада дори себе си, сигурен съм, че с ролята си на Чарли ще изненада и зрителите“, споделя Виктор Чичков – син.

“На първо четене сценарият ме привлече с чистия интерес, който събуди в мен, да разбера какво се е случило и какво се случва на Зак и Стела. Смятам, че филмът говори на аутсайдерите. На тези, които са изгубени по толкова много различни начини. Това реално сме всички ние в един или друг момент от животите си. Харесвам начина, по който сценарият се разгръща между настоящето и миналото, постепенно въвличайки и разкривайки чрез свoята странна и любопитна Одисея. Наслаждавах се на това да играя Чарли. И двамата сме деца на 60-те. Дали той е гадател-аматьор, който разпознава състоянието на Зак, или просто един самотен и емоционално повреден алкохолик?”, разказва повече за ролята си Рон.

Сюжетът на филма се корени в романа на Захари Карабашлиев, но авторите изменят историята. Проследяват влюбените Захари и Стела, които се преместват от Варна в Лондон (в книгата се местят в САЩ). Но оцеляването в новата страна не е толкова лесно, и когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени хора. Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него.

„18% сиво“ е копродукция между България, Германия, Северна Македония, Сърбия и Белгия. В режисьорския стол сяда Виктор Чучков – син, а по сценария се трудят авторът на романа Захари Карабашлиев, заедно с изпълнителката на главната женска роля Доля Гавански (Стела) и Хилари Нориш. В главната мъжка роля пък влиза Руши Видинлиев. Музиката е на Виктор Чучков-баща.

Премиерно по кината лентата ще се завърти на 24 януари.