Актьорът Юлиан Костов пуска пет нови песни

Всички парчета са в хип хоп/RnB жанра, Rain пък е съвместно изпълнение с певицата Мария Драгнева

Култура
12:12 - 29 Юли 2024
983
Актьорът Юлиан Костов пуска пет нови песни

Rain е първата от пет песни, които актьорът Юлиан Костов е записал и се очаква да бъдат издадени през следващите няколко месеца. Всички парчета са в хип хоп/RnB жанра, но се различават значително по тема и тон, информират от „Орфей мюзик“, съобщи БТА. Rain ("Дъжд") е съвместно изпълнение с певицата Мария Драгнева. 

На пролетното равноденствие през 2022 г. Костов написва три страници А4 за 20 минути, описвайки мисли и състоянието на душата си и записа демо върху бийта на Мак Милър, който го е вдъхновил. След това се свърза с Драгнева, която през последното десетилетие работи с „Ъпсурт“, и я пита дали иска да си сътрудничат по песента. 

Оригиналният бийт е създаден в студиото Sugar Base, от един от кръстниците на българския рап – Бат Венци, въз основа на чувството, което депото създава у него. 

„Чрез ярки метафори и сурова интроспекция, песента Rain противопоставя желанието на лирическите герои да преодолеят лични демони със сладкия опияняващ ефект на самосаботиращия начин на живот и тъмното привличане на социалното програмиране, като в крайна сметка проповядва самоосъзнаване и автентичност като пътищата към удовлетворение и превръщането ни в герои на собствения ни живот сред бушуващия хаос“, коментират от „Орфей мюзик“. 

По думите им музиката и изпълненията контрастират някои от по-мрачните теми на текста с високата енергичност на бийта и бързото му темпо, а интензивните цигулки задълбочават чувството на стремежа към преодоляване на вътрешната борба и желанието да се превърнем в по-добра версия на себе си. „Бийтът, вдъхновен от по-ранните ери на хип-хопа, създаден през  призмата на неподражаемия музикален характер на Бат Венци, оставя сладко усещане за носталгия и те изстрелва през финала на приключението на лирическите герои, завършващ с победа и освобождение от самоналожените окови“, допълват от екипа на Юлиан Костов. 

Юлиан Костов е роден на 25 август 1989 г. във Варна. Той е многоезичен български актьор, режисьор, продуцент и музикален изпълнител. Участва в предстоящия, трети сезон на хитовия сериал на HBO – „Белият лотос“, както и е познат с ролята си в рекордно популярния фентъзи сериал на Netflix – „Сянка и кост“. Костов също така изигра емблематичния злодей Владимир Макаров в римейка на най-популярната видеоигра стрелец в света – Call Of Duty: Modern Warfare 3. Играе и копродуцира филмът „Триумф“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който бе селектиран в програмата „Платформа“ на Международния филмов фестивал в Торонто (TIFF).  

Костов е основател на JupiterLights Media и съосновател на „Five Oceans“ с номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова, и застъпник за равноправното представяне на славянските и балканските артисти в развлекателната индустрия, премахването на негативните стереотипи и нормализирането на чуждите акценти на екрана.