Актьори посвещават представление на 75-годишнината на своя колега Стефан Попов

Култура
13:55 - 20 Март 2023
1661
Актьори посвещават представление на 75-годишнината на своя колега Стефан Попов

На 75-годишнината на големия български актьор Стефан Попов е посветено представлението „Задушница - една възможна импровизация“ по Адам Мицкевич тази вечер, съобщават от театър- лаборатория „Алма алтер“.

„На 26 февруари 2023 г. лидерът на пловдивската трупа, големият български актьор с над 130 театрални и над 20 филмови роли, навърши 75 години. По този повод представяме една от последните си премиери с негово участие в главната роля. 

Каним Ви, за да отпразнуваме заедно рождението на Стефан Попов, когато ще можете да се потопите в една друга реалност, сътворена от режисьора Николай Георгиев, в която небето се отваря и душите са по-близко от всякога, стоплени от пламъка на онази последна свещичка, която винаги, винаги ще гори“, допълват от „Алма алтер“.

„Времето е в нас и само някои влизат в него…” и „Човекът - актьор Стефан Попов, прегърнал със своето зряло класическо актьорство експерименталния и алтернативния си образ, за да стигне до цялостния си актьорски и човешки образ” са думи на режисьора Николай Георгиев по повод на предстоящото представление и честване на юбилея.