Акула едва остави жив мъж във Флорида

Пострадалият е в критично състояние, съобщиха местните власти

Новини
20:35 - 29 Юни 2024
4203
Акула едва остави жив мъж във Флорида

Мъж е в критично състояние с „тежка рана“ на дясната си ръка след нападение на акула в окръг Насау, Флорида, съобщава Труд като цитира Newsweek.

Според шерифа на окръг Насау Бил Лийпър, морската пехота е патрулирала близо до остров Амелия - в североизточния край на Флорида покрай Атлантическия океан и междущатска магистрала 95 - и е получила сигнал за помощ около 11:00 сутринта в петък сутринта. След като пристигнаха на мястото на обаждането, от шерифската служба казаха, че са намерили възрастен мъж с „тежко ухапване от акула“ на предмишницата.

Във видеото, публикувано във Facebook, Лийпър също каза , че мъжът е "загубил много кръв". Лийпър продължи: „Той кървеше доста лошо. Заместникът се качи на лодката, прегледа го много бързо, сложи турникет около ръката му, за да спре кървенето“, каза Липър, докато нарече заместник-шерифът „герой“.

В публикацията във Фейсбук шерифът казва, че мъжът е транспортиран с хеликоптер до близката болница, където е в критично състояние, но се „надяваме да се възстанови“.

Междувременно напоследък имаше други атаки на акули в Слънчевия щат. В района на Панхандъл в щата в един и същи ден бяха извършени две атаки, които изпратиха хора в болница по-рано този месец.

Нападенията бяха извършени край бреговете на окръг Уолтън във Флорида на 7 юни. Атаките причиниха „опустошителни“ наранявания“, каза шефът на пожарната служба в Южен Уолтън Райън Крофорд на пресконференция след атаките.