Акули плуват по улиците из Флорида след урагана (ВИДЕО)

Близо два и половина милиона души в 12 окръга на щата са евакуирани

САЩ
15:57 - 29 Септември 2022
3597
Акули плуват по улиците из Флорида след урагана (ВИДЕО)

Ураганът "Иън" връхлетя със смъртоносна скорост щата Флорида и причини катастрофални щети. Милиони са без ток, домове са изцяло под вода, в която на места плуват донесени от стихията акули.

Американският президент призова жителите да се евакуират, докато още могат.

Бурни ветрове със скорост до 240 км/ч и библейски проливни дъждове над югозападното крайбрежие на щата Флорида. Ураганът "Иън" е една от най-силните бури в американската история и продължава да се придвижва към вътрешността на страната.

Ураганът дори "докара" акули в местното метро и по наводнените улици. Стихия като тази се случва веднъж на 20 години, предупреждават синоптици.

"Ураганът "Иън" е и ще продължи да бъде много опасна и животозастрашаваща буря. Жителите на Флорида по крайбрежието вече усещат болезнените последици от стихията", коментира Деан Крисуел от ФЕМА.

Близо два и половина милиона души в 12 окръга на Флорида са евакуирани. Властите съветват всички, които не са успели да се измъкнат навреме, да се затворят в домовете си и да ги обезопасят. А американският президент Джо Байдън призова жителите да спазват всички предупреждения, свързани с бурята.