Ал. Симов отвръща на удара: Гергов обещава власт на БСП, с ГЕРБ ли?

Общество
18:40 - 21 Май 2020
3429
Ал. Симов отвръща на удара: Гергов обещава власт на БСП, с ГЕРБ ли?

БСП-Пловдив живее в самозатворила се кофти реалност, заяви в ефира на Би Ти Ви депутатът и говорител на парламентарната група на БСП Александър Симов, срещу когото скочиха социалистите в Града под тепетата в началото на седмицата и поискаха оставката му от поста глас на партията. 

Колегите в Пловдив не са произвели декларация за ситуацията в града, изтъква червеният депутат. Няма да защитавам лексиката си. Не съм ги обиждал, това беше автентична политическа критика, изтъква говорителят на червената парламентарна група.

Пловдивските социалисти му искат оставката, но Симов заяви, че няма да я подаде. И каза, че на заседание на парламентарната група лидерът Корнелия Нинова не е поискала той да се оттегли.

Нинова няма алтернатива като лидер в БСП, убеден е той. И пита реторично - как Георги Гергов обещава власт на БСП, но не говори за победа на изборите. От години привържениците на Ниновото управление на Столетницата твърдят, че Гергов бил готов на коалиция с ГЕРБ в името на хващането на кокала на властта.