Ал. Йо.: В Европа се смята, че най-добрият вариант е коалиция между първите две сили у нас

Общото мнение е, че сами си пречим и не можем да осъзнаем своите интереси, не можем да ги защитим, заяви евродепутатът

Свят
19:07 - 15 Април 2023
2940
Ал. Йо.: В Европа се смята, че най-добрият вариант е коалиция между първите две сили у нас

"Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент смята, че най-добрият вариант е коалиция между първите две сили у нас. Така се гарантира мнозинство за приемане на необходимите закони, но такава коалиция може да бъде подкрепена и от други партии, като например ДПС. След това може да се стигне и до конституционни промени", каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" евродепутатът от ЕНП (ГЕРБ-СДС) Александър Йорданов.

"Мнението в Европарламента е, че сами си пречим и не можем да осъзнаем своите интереси, не можем да ги защитим и реализираме, защото не можем да се разберем помежду си. Изтървахме бързия влак преди две години, а уж слязохме за кратко. Вече две години пътуваме в пътнически влак, който спира на всяка керемида, така не можем да стигнем до целите си", коментира той.

Според госта в студиото се търсят странни и абсурдни варианти за решаване на кризи, при положение, че политиката е отдавна описана, известна и одобрена.

"Всяка партия получава резултат на изборите в своите амбиции след тях може да се разпростира в рамките на своя резултат. Ако си взел 25% на изборите, не можеш да искаш 100% от твоята програма да се реализира след изборите. Ще се разпростреш според своята черга. Продължаваме промяната не могат да искат повече от даденото от избирателите", заяви Йорданов.

По думите му за втория мандат е нормално ПП да се "прегърнат" с БСП и ИТН.