Ал Йо в оргазъм: Сбогом, Гергино, хубав ден за българската демокрация!

Видният отвсякъде евродепутат поздрави Иван Гешев, че е устоял на "тъпанарските атаки"

Общество
13:00 - 23 Юни 2022
5114
Ал Йо в оргазъм: Сбогом, Гергино, хубав ден за българската демокрация!

Евродепутатът от ГЕРБ/СДС Александър Йорданов е изпаднал в оргазмичен екстаз от падането на кабинета на Кирил Петков и снощи публикува във фейсбук профила си серия от радостни статуси. В най-впечатляващия от тях той специално поздрави главния прокурор Иван Гешев.

"В този прекрасен момент поздравявам Иван Гешев - прокурорът, който устоя на просташките и тъпанарски атаки на свалените днес от власт. Тях ги няма. Той остава", написа той.

В друга публикация Ал Йо пък обърна внимание на това, че "пискливите мисирки" (определение за журналистите, използвано от бившия премиер Бойко Борисов) ще страдат за падналото правителство на четворната коалиция: 


 
"Сбогом, Гергино! Отиде си едно вредно за България правителство. Следват ред сълзи и ред сополи. Ще има и пискливи мисирки. Хубав ден за българската демокрация!"

Йорданов не пожали и Демократична България, които според него били неокомунисти.

"Навремето, за да свалим комунистите от власт, се налагаше през ден да бойкотираме заседанията на парламента. Напускахме заседания, не се регистрирахме в залата и накрая, с много мъки, комунистите бяха свалени. Минаха 30 години. И сега съм радостен, че ГЕРБ/СДС вървят по нашия път и със същата тактика отстраняват от власт неокомунистите от ПП, БСП И ДБ. Великолепно, чудесно. Само така. Смело напред", написа той в друг статус.

Радостта на евродепутата гербер обаче не спря дотук и публикува пост, от който се разбира, че си е сипал:

"Имам чувството, че и Брюксел празнува свалянето на правителството на Петков. Кръчмите пред парламента са пълни с народ. Бирата се лее като река. А е обикновен работен ден. Наздраве!"