Алабай нахапа жестоко атлет, който се подготвял за състезание в чужбина

Общество
08:45 - 09 Септември 2024
1927
Алабай нахапа жестоко атлет, който се подготвял за състезание в чужбина

Две жестоки захапвания, охлузвания и множество рани. Така приключва подготовката на Ивайло Атанасов за международен турнир във Валенсия. Инцидентът се разиграва в покрайнините на Кюстендил.

Случаят става на път в близост до дигата на река Струма. Мястото обичайно е оживено, като местните си правят пикници в района, палят огън, има рибари, дори състезания се провеждат там.

В събота сутрин (7 септември) Ивайло обаче попада на пуснато куче порода алабай, което го напада.  

Разказва, че като бегач често е атакуван от кучета, но това е било по-заплашително. Без да лае и с леко ръмжане се е приближило към него, оглеждайки се откъде да нападне. Ивайло казва, че такава атака досега не е преживявал.

Захапва го за рамото и го изважда от ставата. След това го сваля на земята и го захапва за главата. За щастие стопанката е недалеч и успява да го хване преди да се е стигнало до по-сериозни ухапвания.       

Реакцията на жената издава, че е очаквала инцидент. След като се отдалечава, Ивайло подава сигнал на 112 за опасно куче. От полицията го съветват да подаде жалба, но не са особено заинтересовани от данните и видеото му. 

Любомир Пенов, треньор на кучета, заяви в студиото на bTV, че всяко едно куче трябва да е на повод, когато е навън на места, които не са специално обособени. Ако бъде пуснато, то трябва да е с намордник. Смята, че инцидентът е заради грешна социализация на кучето.