Аларма в Lupa.bg: Пилешката супа на морето - замразена през февруари

Пилешка супа, замразена през февруари или най-късно март, посреща туристите масово по заведенията в курортите, разкри ресторантьор пред Lupa.bg.
Оказва се, че най-търсеният обяд и от деца, и от родители, не представлява нищо повече от отдавна приготвена храна в съмнителни условия във вътрешността на страната, докарана във фризери към началото на летния сезон.
Разбира се, изключения има, но те важат предимно за хотелите със собствени ресторанти, предимно с олинклузив условия за настаняване, и за доказано добрите заведения. Да намерите качествена храна по капанчетата и крайпътните кръчми между курортите обаче е мисия невъзможна, предупреждават препатили.
Цените, въпреки това, са високи. Супа плюс основно гони 10 лева. Салатата не пада под 8, а месо или морски дарове стигат и до 20 кинта порцията.
В същото време рибата на много места не е прясна, а докарана с камери от Гърция. Рядко се намира току що уловена цаца, сафрид или попчета. Една чиния е между 6 и 12 лева.
Тази година хит е платото с октопод, скариди, миди и рачешко месо като милата му е 60 лева и се предлага само в реномирани ресторанти.
Готвачи, работещи в тях, горещо съветват летовниците да избират места със собствена кухня, а не такива на плажа със съмнителна репутация и хигиена. И да избягват пиенето на аперитив с лед или айрян.