Албанец замесен в убийството на ММА боеца Тути в Хасково

Стрелбата по Тургай Сали идва от братя българи в гръцки затвор

Общество
18:30 - 19 Януари 2023
5359
Албанец замесен в убийството на ММА боеца Тути в Хасково

Мистериозен албанец e замесен в поръчковото убийство на 33-годишния бизнесмен и ММА боец от Хасково Тургай Сали-Тути. Чужденецът обаче е успял да напусне страната ни още преди да бъде арестуван основният заподозрян по случая - 42-годишният мексиканец Виктор Омар Гуадо, пише "Марица".

Стрелбата по Тургай Сали е поръчкова и идва от братя българи в гръцки затвор, които също лежат за убийство в Атина, разказаха запознати със случая.

Тути бе гръмнат час след полунощ на 13 февруари м.г. пред къщата му на улица „Крали Марко“ в квартал „Каменни“. Докато си говорел със свой познат, към тях се приближил непознат мъж и стрелял по търгуващия с хранителни добавки млад мъж. После стрелецът изчезнал, а сигналът за произшествието бил подаден на спешния телефон 112 в 1.13 часа.

Веднага след това полицията се вдигна накрак и градът бе блокиран с контролно-пропускателни пунктове на всеки изход. Междувременно криминалисти иззеха записи от камери за видеонаблюдение и привикаха за т.нар. беседи контингента на Хасково. Тургай няма криминални прояви.

В района на стрелбата били открити две гилзи, които бяха предадени за балистична експертиза и се проверяваха за отпечатъци.

Разследващите установили бързо, че Тути същата вечер преди инцидента влязъл за кратко в местен бар, но не останал да си поръча нещо и веднага си тръгнал. 

След прострелването хасковлията бил откаран в местното Спешно отделение, а после го транспортирали в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, където го оперирали, за да извадят заседналия в таза му куршум. Сали успял да разкаже на полицаите какво е станало преди хирургическата интервенция. После състоянието му се влошило от обилен кръвоизлив и починал на 14 февруари.

Междувременно разследващите влезли в дирите на мексиканеца Виктор Омар Гуадо. Той бе атакуван и задържан от спецчасти на полицията в софийски хотел малко преди да го напусне. От стаята му били иззети дрехи, които съвпадали с тези на стрелеца, описани и от жертвата. В ползваната под наем кола от 42-годишния нападател бе открита и гилза, която съвпада с намерените на местопроизшествието в Хасково.

„Дойдох тук, защото получих информация, че в страната ви има работа за циркови артисти като мен. Бях използван от приятели, които ме помолиха да заздравя връзката им, като правя секс със съпругата, а мъжът й, въпреки че участваше в тройките, ми завидя и ме натопи. Това каза пред репортери в съда Виктор, когато на 17 февруари м.г. окръжните магистрати в Хасково му наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.