Албен изпил шише уиски, скарал се с авера си за пари и му налетял с нож

Новини
17:30 - 30 Септември 2022
2516
Албен изпил шише уиски, скарал се с авера си за пари и му налетял с нож

Албен Юлианов, който наръга фатално авера си в областта на сърцето в Слънчев бряг на 28.09.2022 г., изпил близо едно шише уиски преди да се скарат. Резултатите от кръвната проба все още не са излезли, но по думите на защитника му адвокат Георги Георгиев, Албен е действал под влиянието на солидно количество алкохол – между 1,8 и 2,5 промила.

Трагедията се е разиграла около 20.30 часа в сряда, в района на уличка, разположена зад ресторант „Джани” и сградите „Палм Резиденс” и „Кристал” в курорта Слънчев бряг.

„60-годишният мъж, който е починал, му е дължал известна сума пари. Те са били приятели, но Албен е очаквал в точно определен срок да му ги върне. Наръгал го е с обикновен нож, не е осъзнавал какво прави и е бил в момент на дезориентация, тъй като е бил пиян. След инцидента, по данни на обвиняемия, са седнали на един тротоар и малко след това 60-годишният мъж е паднал на земята и е издъхнал. Албен съжалява за действието си, било е в момент на силно раздразнение и е бил провокиран от жертвата. Той е искал само да го сплаши, но намушкването е било фатално, макар че само един път го е наръгал. Това е един абсолютно битов конфликт с трагичен край“, каза пред Флагман.бг служебният адвокат на подсъдимия – Георги Георгиев.

В съдебната зала стана ясно още, че 49-годишният мъж, който е родом от Варна, но живее в Българово, работи като строител. Той не е криминално проявен.

Съдебният състав попита Албен Юлианов дали има ли още нещо, което иска да разкаже по случая и каква мярка за неотклонение очаква. За престъплението, за което е обвинен, законът предвижда наказание „Лишаване от свобода” от десет до двадесет години. В този момент 49-годишният мъж отсече: „К’вот решите“.

Окръжният съдия Съдия Красимира Донева определи взимане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и остави Албен в ареста.