Албена посрещна първите си туристи за 2020-та

Група от 40 души българи открива летния туристически сезон у нас

Общество
18:31 - 28 Май 2020
4530
Албена посрещна първите си туристи за 2020-та

Курортният комплекс “Албена“ посрещна първите летуващи за сезон 2020 по родното Черноморие, като с това се прилагат практически здравните мерки за безопасност, наложени от Министерството на туризма. Група от 40 души българи е първата, разходила се по пясъците на комплекса.

Голямото предизвикателство остава изхранването на бюфетните маси на гостите в хотелите, като там се налага хора от персонала да обслужват гостите, за да се ограничи контакта до общата храна.

“Ние няколко дни поред провеждаме тренировъчни процеси с нашия персонал как да работи в среда, в която трябва да се прилагат мерките за превенция на COVID-19, защото това, което е най-важно, е да запазим нашия персонал здрав и по този начин да запазим и гостите“, коментира зам.-директорът на сектор “Експлоатация“ на “Албена“ Христо Пенев.

Очаква се от 1 юни на пост да застанат спасителите на плажа, а летуващите ще могат да използват чадър и шезлонг срещу 1 лв. всеки, благодарение на новата договорка между министерството и концесионерите. Входната такса от 5 лв. остава.