Албена Ставрева посвещава 50-ото представление на „Неведение“ на хората зад кулисите

Култура
12:39 - 09 Септември 2024
645
Албена Ставрева посвещава 50-ото представление на „Неведение“ на хората зад кулисите

Петдесетото представление на „Неведение“ ще се състои на 17 септември, на голямата сцена на Народния театър. Своеобразния юбилей на своя моноспектакъл актрисата Албена Ставрева посвещава на всички служители в българските театри, които са важна част от театралния процес, но винаги остават скрити зад завесата.

„Тъй нежен и снежен е тоя снежен човек и той ще живее чак... до пролетта. Така усещам театралните спектакли – нежен снежен човек. И за да се случи спектакълът, зад кулисите стоят толкова много хора. На тях посвещавам 50-ото „Неведение“ – те правят снега за нежния снежен човек. Железари, тапицери, шивачи, осветители, озвучители, асистент-режисьори, администрация, гримьори, реквизитори, хигиенисти и още, и още. На всички тези правачи на сняг за нашия нежен снежен човек. Благодаря“, казва Албена Ставрева.

Тя е режисьор, драматург и сценограф на „Неведение“, а неин консултант е режисьорът Явор Гърдев. Музиката е на Мира Искърова, използвана е песен на Никос Кипургос, саунд дизайнът е на Юлиян Стоичков.