Алек Алексиев и Яна Титова връчиха Икари с тениски с надпис "Морфов"

Актьорът се обърна задочно към президента и извика "Слава на Украйна" в Народния театър

Култура
20:07 - 27 Март 2023
6432
Алек Алексиев и Яна Титова връчиха Икари с тениски с надпис "Морфов"

Алек Алексиев, съпругата му Яна Титова и дъщеря им Ая излязоха на сцената на Народния театър, за да връчат награди "Икар" за постижения в кукленото изкуство. Актьорът и половинката му бяха облечени с черни тениски с надпис "Морфов" и знака, изобразяващ мир.

Артистичното семейство носеше и значки с флага на Украйна. Яна Титова и Алек Алексиев призоваха колегите си актьори да бъдат смели, явно визирайки, че голяма част от актьорите в Народния застанаха зад директора Васил Василев, а не зад режисьора Александър Морфов, който бе уволнен.

Алек Алексиев сподели, че е щастлив да е на сцената, където десетилетия игра баща му Стоян Алексиев и на която продължава да играе брат му Цветан.

Алек Алексиев, който от първия ден на войната срещу Украйна, помага с дарения на Киев, заяви, че съжалява, че президентът Румен Радев не присъства на церемонията, тъй като би искал да му каже, че България е парламентарна република. На финала актьорът извика: "Слава на Украйна!", което бе посрещнато с аплодисменти от по-голяма част от театралите.