Алекс Сърчаджиева: Простих на баща си!

Нещо за четене
11:17 - 22 Октомври 2021
1653
Алекс Сърчаджиева: Простих на баща си!

Александра Сърчаджиева, която за своите 38 години премина през големи житейски катаклизми, намери сили да прости и да преглътне обидата, нанесена от биологичния й баща Йосиф Сърчаджиев. За никого не е тайна, че талантливата актриса през целия си живот е била отхвърлено дете, била е само на 1 годинка, когато Йосиф изоставя бебето и майка му - покойната вече актриса Пепа Николова.

За отношенията им или по-скоро липсата на такива Алекс разказва в своя моноспектакъл "На живо". Нужна й е била година и половина, за да се осмели за разкаже живота си и изпитанията в него на сцената.

"Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в пубиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здравостъпил човек на земята. Но, ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен", призна Сърчаджиева в "Преди обед".

Дъщеря й София все още не е гледала представлението й, не защото не иска, а защото майка й всячески се опитва да отложи този момент в бъдещето.

"Бях категорично против да го гледа. Тя имаше толкова силна връзка с Иван. Виждам хората как се вълнуват от това, което разказвам. Затова знам, че много ще плаче за баща си. За крехките си 10 години толкова сълзи изплака, че искам занапред да плаче само от щастие", добави Александра.