Александър, който уби фермер в Гарваново заради отказан заем, остава зад решетките

Общество
16:58 - 20 Януари 2023
2269
Александър, който уби фермер в Гарваново заради отказан заем, остава зад решетките

Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков Александров, обвинен за убийството на 67-годишен мъж от село Гарваново. 

Съдебният защитник на обвиняемия поиска по-лека мярка с мотива, че клиентът му е с чисто съдебно минало, съдействал е на разследващите органи, а и имал две малки деца, за които да се грижи. В хода на заседанието стана ясно, че за двете деца на обвиняемия се грижи основно майка му, тъй като той често отсъствал от дома си. Вземайки предвид и обстоятелството от извършеното престъпление и опита да се укрие, магистратите наложиха мярка „задържане под стража“, като тя може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Пловдив.

Александър Александров е подсъдим за това, че на 16 януари в хасковското село Гарваново, след възникнал скандал заради отказ да му бъде даден паричен заем, е нанесъл множество удари по главата с тъп предмет на 67-годишния Атанас Николов, който вследствие починал. Мъжът бе открит в дома си от съседи.

След извършване на престъплението, 30-годишният Александър опита да се укрие, но бе установен и задържан в Благоевград. Пред разследващите органи и пред съдия той бе направил пълни самопризнания. Убийството бе квалифицирано като извършено с особена жестокост, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.