Александър Сано прави две жени „диви и щастливи”

Актьорът за сефте влиза в ролята на продуцент в нова комедия

Топ
15:30 - 03 Октомври 2019
3445
Александър Сано прави две жени „диви и щастливи”

Александър Сано прави две жени „диви и щастливи”. За щастие сюжетът се разиграва в новата българска романтична комедия „Диви и щастливи“, която ще има предпремиера във Велико Търново преди официално да тръгне по кината у нас, пише „Борба”.

Решението за това е на продуцентския състав на лентата като жест към старата столица, в която са снимани част от кадрите във филма. Жителите на града ще могат да се насладят на продукцията на 20 ноември, информира лично актьорът Александър Сано, за който „Диви и щастливи“ е дебют като продуцент.

„Велико Търново присъства много сериозно във филма. Ще запомня кадрите, снимани тук с това, че кацнах седем пъти с хеликоптер пред Царевец, докато изберем правилния дубъл. Прекарахме шест страхотни дни в града, с екип от близо 100 човека. Заснехме възможно най-красивите места и никога няма да забравя преживяното, а споменът от филма ще остане и за поколенията“, заяви той.

Сано коментира приликата на сюжета на лентата с този на популярния американски филм „Телма и Луиз“ .

„Единственото, по което си приличат е това, че се разказва за две жени, които ги е погнал законът, а иначе историите са безкрайно различни. Няма този печален завършек. Като цяло е романтична комедия с екшън моменти. Разказва за смелата жена, която се изправя пред проблемите си и преоткрива себе си“, уточни актьорът.

По думите му „Диви и щастливи“ ще се радва и на международно разпространение. Продуцентският състав е в преговори със сръбски компании и има предложение от най-големия френски дистрибутор, но още не е подписано споразумение. Във връзка е и с две американски филмови компании и вероятно филмът има дистрибуция и във Великобритания, тъй като в него участват и английски актьори.

Сано увери, че от ключово значение била подкрепата местната власт за реализирането на кино проекта.

„Това ми е първият опит като продуцент, но като срещнеш съмишленици, като в случая доскорошния кмет Даниел Панов и община Велико Търново, нещата стават по-лесно. Без такава подкрепата този филм щеше да е невъзможно да се заснеме“, заяви той.

От своя страна Даниел Панов заяви, че е не е имал колебания дали да разреши снимките на лентата в града.

„Единственото, върху което трябваше да помисля бе това дали хеликоптерът трябва да кацне точно пред крепостта Царевец и имахме дебат по този въпрос. Смятам, че със съгласието на Общината и нашето съдействие, подкрепихме българското кино изкуство. Още преди много години Велико Търново е било сцена на родни филми като „Крадецът на праскови“, „Търновската царица“ и други. Смятам, че това трябва да се възвърне, защото киното е реклама за един град и събужда интереса на всеки зрител, който го гледа – независимо българин или чужденец“, сподели ексуправникът.

Панов подари на актьора знамето на Велико Търново и книгата „Търновските кметове“, която все още не е промотирана на книжния пазар. В изданието са описани всички управници на старата столица от 1877 до днес.

„В нея има много истории от живота на всеки един кмет, управлявал историческата и духовна столица на България. Интересна е да се прочете, защото ни връща към корените на управление на града“, обясни Панов.