Александър Симов громи отцепниците в БСП

Само Жаблянов смятал, че левицата ставала дясна, размаха пръст журналистът срещу политолога

Политика
08:36 - 01 Октомври 2020
1605
Александър Симов громи отцепниците в БСП

Депутатът от БСП Александър Симов остро разкритикува действията на шестимата отцепници от парламентарната група и ги порица в национален ефир за това, че трябвало да изразят позициите си преди конгреса на 26 септември, а не след него с недоволство как не са попаднали в състава на пленума. 
 
"Националният Съвет е динамична структура, сега са предценили, че Станишев няма място там. Но никой не му е забранил да има политически живот. Няма свещени крави в БСП. Шестимата, напуснали БСП, не са признак за разпад. Това е краят на един процес, който тече отдавна в партията. Щеше да е разпад, ако след напускането им заедно с тях се изместват десетки организации и има вълна от членове, които искат да последват техните идеи”, категоричен бе секретарят на червената парламентарна група. И посочи с пръст доскорошните си колеги за това, че вместо да потърсят диалог с другарите си, се занимавали с медийни проекти, без да уточни какво има предвид. 

„Не е нужно аз да давам оценката на Валери Жаблянов и Красимир Янков. Дадоха им я членовете на БСП. За Жаблянов гласуваха 760 гласа, Янков взе 1 117 гласа в национален мащаб. Смятам, че хората, гласували за тях не одобряват тяхното поведение в момента”, каза още той пред Нова тв.

„Не си представям Националния съвет на БСП като Камара на лордовете, в която някой има абонамент за място до живот. Той е динамична структура, която се променя спрямо изискванията на времето. Сега са преценили, че Станишев няма място там. Това не означава, че някой е изключил Станишев или му е забранил да води политически живот”, коментира още той.

Има един хубав афоризъм – да правиш едно и също, и да очакваш различен резултат. Сега се опитваме да променим това. Само Жаблянов мисли, че БСП се превръща в дясна партия. В БСП тече обратен процес – тя беше в тотално противоречие със своята лява програма от 2008 г, когато обаче правеше обратното – предлагаше десни политики. Нинова сега се опитва да върне БСП към нейните леви корени. Сега превеждаме лявата политика в конкретни идеи, които да бъдат припознати от хората, изтъкна червеният депутат.