Александър Симов: Имаме ново мнозинство, което иска да разруши всичко

Най-важната задача на парламента е актуализацията на бюджета - смята депутатът от БСП

Политика
09:37 - 23 Юни 2022
1908
Александър Симов: Имаме ново мнозинство, което иска да разруши всичко

„Имаме ново мнозинство, което иска да разруши всичко, без да предлага алтернатива”. Това каза Александър Симов от БСП преди началото на парламентарния ден. 

„Краят на правителството беше очакван. След като се видя, че вече имаме ново мнозинство в парламента, една нова коалиция на разрушението, беше ясно, че ще е такъв развоят. Това обединение - между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и остатъците от ИТН, разруши управлението в името на нищо”, смята Симов.

По думите му сега най-важната задача на парламента е актуализацията на бюджета.

„Именно при дебатите ще си проличи кой иска да свърши работа и кой просто е разрушил всичко в името на мутренските си интереси. Парламентът вече един път е приемал актуализацията на бюджета, без да има формирано каквото и да е мнозинство. Мисля, че това стана в рамките на 46-ото НС”, каза още Симов.

Според него една от грешките на правителството е липсата на координация между отделните части на управленската коалиция.

За ветото над Северна Македония:

„На срещата на европейските лидери ветото няма да бъде вдигнато. Решението трябва да бъде взето от българския парламент след обстойна дискусия по същината на предложението”.

За избора на нов председател на НС:

„Не сме обсъждали дали Кристиян Вигенин да е нашата кандидатура”.