Томислав Дончев: Не плашим с избори

Няма ултиматуми от ГЕРБ, заяви депутатът от партията

Новини
20:00 - 09 Февруари 2024
2571
Томислав Дончев: Не плашим с избори

"Ултиматум от наша страна няма. Има отговор на ултиматум, опит за малко повече нормалност, логика, разум. Петков му е казал: "Ако Денков не е външен министър, отиваме на избори". Борисов отвръща", разкри зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев по повод на думите на Бойко Борисов.

Бившият менистър председател по-рано днес каза, че Министерството на външните работи трябва да се оглави от човек, избран от партията, или ще има избори "две в едно" през юни - за европейски и за български парламент.

"Никого не искаме да плашим. Не мисля, че държавата и обществото имат нужда от предсрочни избори", каза Дончев.

"Направихме огромен компромис. В момента имаме ново предложение от ПП-ДБ, което е нахално. МВнР е на ГЕРБ, но не, за да си имаме министър", настоя Дончев в ефира на Би Ти Ви.

"Колко още Нотариус имаме около съдебната система? Знаят ли службите, прокуратурата? Задавам си този въпрос, а твърдя, че съм информиран човек. Политиците дължим на всички граждани яснота кой носи отговорност за избора и прозрачни процедури. Искрено се надявам изборът и номинациите на хора в регулаторите да бъдат, както се казва, с професионален стандарт", коментира още той.

"Българските политици не чуват достатъчно и трябва внимателно да чуват гласа на индустрията. Ще ми се по-често да говорим по тази тема", завърши Дончев.