Александър Везенков с личен рекорд в Евролигата (ВИДЕО)

Българинът наниза 20 точки за 17 минути срещу Байерн

Спорт
14:17 - 18 Януари 2020
2719
Александър Везенков с личен рекорд в Евролигата (ВИДЕО)

Баскетболният национал Александър Везенков направи невероятна последна четвърт за Олимпиакос за победата над Байерн Мюнхен с 89:72. Успехът бе осми за гръцкия гранд, а Везенков бе ключът към него, с рекордните в кариерата си в Евролигата 20 точки, при това само за 17 минути.

До почивката Везенков игра 6 минути и имаше 2 точки и 4 борби в актива си, но истинското избухване дойде в последния период. В него българският национал наниза 5 тройки и реализира общо 18 точки - повече от половината актив на Олимпиакос.

Именно в тази финална четвърт домакините решиха нещата, след като преди това мачът мина през няколко амплитуди и Байерн водеше в дълги периоди.

И точно пламъкът на Везенков и неговите тройки запали фитила за 35:19 в заключителните 10, които доведоха до сериозната разлика.

"Играхме добра защита, вкарахме много, в сравнение с първия мач с Байерн, но когато лимитираш съперника така, е по-лесно. Още обаче сме далеч от Топ 8, затова трябва да работим доста още, не можем да сме задоволени от резултата," заяви Играчът на мача Везенков, който добави и 5 борби към 20-те точки.