Александър Йорданов: Президентът води руска хибридна война

Политика
10:42 - 13 Август 2020
1886
Александър Йорданов: Президентът води руска хибридна война

Дейността на президента Радев е част от руската хибридна война, това заяви в ефира на БНТ евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов. Той заяви, че това е проличало още от номинацията му, която е консултирана предварително с Русия, така и от позицията му за купуването на нови изтребители за армията ни.

Всъщност в действителност Румен Радев лобираше за шведската марка самолети "Грипен", а не за путинска техника, но Сашо, който не се е събличал дори по физическо, трудно може да има експертиза по въпроса.

„Той излезе от функциите си на държавен глава и стана един партиен партизанин с вдигнат юмрук“, коментира Йорданов. Според евродепутата Радев подкрепя протеста с изключително егоистична цел – втори мандат. Той нарече тезата на протестиращите за оставка на правителството и главния прокурор „болшевишка“.

Едновремешният любимец на "синя" България отново повтори любимата си мантра, че който е срещу правителството, задължително е слуга на съветските интереси: "Когато стане трудно, всички плачат за държавата, а когато е нормално - щракат с пръсти. Днешният метеж е срещу политици, които искат да ни отдалечат от Кремъл", посочи евродепутатът.