Александър Загоров: Няколко документа застрашават българската енергетика

Новини
08:32 - 03 Октомври 2023
1985
Александър Загоров: Няколко документа застрашават българската енергетика

Няколко документа започват да застрашават българската енергетика, по същия начин застрашават и работните места, а алтернатива няма, заяви пред БНР Александър Загоров - конфедерален секретар на КТ "Подкрепа".

На поканата на премиера Николай Денков за среща с протестиращите в Народното събрание, той отговори: "До 11 часа има много време, но представители на КТ "Подкрепа" сигурно ще има".

По думите му диалогът не е прекъсван, но въпросът е какви са резултатите.

"Така или иначе по някое време ще направим среща. Въпросът е тя да е резултатна и подготвена добре. 6-те точки са абсолютно прецизирани като възможни за изпълнение. Те не са невъзможни. Няма как да искаме нещо, което няма как да се изпълни. Ние нямаме желание за битки, борби и конфронтации - ние имаме нужда да работим устойчиво, хората да упражняват труда си и да получават добри възнаграждения и всичко това да се случва в нормални условия на труд".

Нашият анонс е към това да бъде доказано, че има стабилна система с една критична инфраструктура, която по някакъв начин да се финансира, обясни той и заяви категорично, че критичната инфраструктура трябва да бъде запазена.

"Като не може консенсус - барикада. Като барикадата назрее повече, ще има консенсус", отбеляза Загоров в интервю за предаването "Преди всички". И добави:

"Трябва да оправим тази каша. Тази каша се забърква допълнително. Не сме съгласни, затова протестираме. Ако може някой да ни помогне, нека го направи. Ако някой мисли, че трябва да налива масло в огъня, нека да налива. Ние реагираме на лошотията. И на лошотията понякога реагираме с лошотия".

По думите му когато има несправедливости и неща, които трябва да се поправят, никога не е късно човек да поиска това да се поправи. Когато няма отсрещна страна, която да приеме това обаче, нормално е нещата да станат по-интензивни, смята той.

Според него все още обстановката не е ескалирала:

"Обстановката не е ескалирана. Това е почти спокойна обстановка, за да направим един спокоен разговор за бъдещето на енергетиката, на енергетиците и миньорите. Всички знаят, че нещата ще се променят, въпросът е кога и как. Този разговор предстои".

"Този преход не може да бъде толкова интензивен и съсипващ. Той не може да ни разгроми като общество и територия", категоричен бе още Александър Загоров.

Той подчерта, че толкова мащабен протест няма как да се случи, защото някой го подтиква. Проблемите са трупани с годините и трябва да бъдат решени.

Конфедералният секретар на "Подкрепа" заяви също, че си говорят с всички партии: "Не сме пропуснали нито една партия. Нашата задача е да осигурим максимално интересите на членовете ни. Всички партии са ни отворили вратата. Говорим с всички депутати".