Алексей Петров жив по чудо след атентата

Новини
13:52 - 19 Април 2019 (обновена)
7715
Алексей Петров жив по чудо след атентата

Софийски градски съд гледа в петък, 19 април, записи от видеокамерите от дома на Алексей Петров на ул. "Арарат" от 29 октомври 2015 г., когато бе извършено нападение с гранатомет срещу бившата барета. Подсъдим по това дело е украинецът Роман Логвиненко. Алексей Петров е жив по чудо след атентата, категорични са магистратите.

Пред съда бяха представени 2 файла със записи, като само първият е с продължителност от над 5 часа. За да се избегне забавяне, страните предложиха кадрите да се гледат на бърз каданс.
Според адвокат Гергинова, защитник на подсъдимия Роман Логвиненко, на записите от камера №4 и №5 има доказателства, които биха помогнали на клиента й. Адвокатите на жертвите на атентата пък бяха категорични пред Lupa.bg, че на тези камери не се вижда нищо интересно, което да има значение към процеса.
Делото върви към приключване, разпитани са всички свидетели, чака се само един документ, след което вероятно ще се пристъпи на някое от следващите заседания до обявяване на присъда.

Организаторът на атентата Роман Логвиненко

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Роман Логвиненко, обвинен за организатор на опит за убийство на Алексей Петров. Става дума за нападението, което бе извършено на 29 октомври 2015 г., близо до дома на Петров в столичния кв. "Кръстова вода". Тогава по бронирания му автомобил бе стреляно с гранатомет. Не пострада никой, което е цяло чудо. Очевидно килърите не са свършили работата професионално. Помогна и факта, че лимузината, която транспортира Алексей Петров, е с много висока степен на бронировка.
Според държавното обвинение Роман Логвиненко умишлено е склонил украинските граждани Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков да участват в извършването на убийството. То е планирано в периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г., според прокуратурата. Артьом Темпински и Максим Чорний са обвинени като извършители, а Йевен Балков – като помагач, в опита за убийство. Останалите отдавна са напуснали България.
Все още не става ясно кой е поръчител на атентата. От години в подземните среди върви слух, че покушението срещу Петров е било заръчано от влиятелна бизнес дама, с която имали търкания в редица сектори на икономиката.

Само бронировката на лимузината е спасила Алексей Петров от жестоката стрелба с гранатомет  Снимки: Агнес Методиева