Алелуя! Уволниха Тен Хаг!

Дойде краят на мъките на феновете на Манчестър Юнайтед

Спорт
14:13 - 28 Октомври 2024
1874
Алелуя! Уволниха Тен Хаг!

Ерик тен Хаг вече официално не е треньор на Манчестър Юнайтед, след като е бил уволнен. Новината бе потвърдена от клуба.

Нидерландецът е бил информиран за решението в понеделник сутринта и напуска „Олд Трафорд“ след две години и половина начело, като последният му мач се оказа загубата от Уест Хем Юнайтед във Висшата лига в неделя. 

Този резултат остави клуба на 14-о място в таблицата, на седем точки от местата, даващи право на участие в Шампионската лига, след само три победи в лигата от девет двубоя и само четири от 14 във всички турнири. 

Сега клубът работи по следващите стъпки, като Рууд ван Нистелрой ще е временен треньор на "червените дяволи". Той ще бъде подкрепян от сегашния щаб.

54-годишният Тен Хаг бе назначен през април 2022 г. и изведе клуба до два трофея, спечелвайки Карабао Къп през 2023 г. и ФА Къп през миналия сезон.

През лятото договорът му бе удължен с една година, но слабите резултати от началото на кампанията принудиха ръководството да го освободи.

"Благодарни сме на Ерик за всичко, което е направил по време на работата си при нас, и му желаем успех занапред", се казва в изявлението на Манчестър Юнайтед