Ален Делон съди за клевета сина си Антони

Актуални новини
13:36 - 05 Януари 2024
3957
Ален Делон съди за клевета сина си Антони

Френският актьор Ален Делон е "изключително шокиран от медийните разкрития, организирани от сина му Антони", и ще подаде жалба срещу него, като осъжда и коментарите, целящи да "навредят" на него и на дъщеря му Анушка, съобщи адвокатът на филмовата легенда Кристоф Айела в изявление до агенция France Presse.  

В интервю за списание Paris Match, публикувано вчера, Антони Делон твърди, че неговата полу-сестра Анушка е крила информацията за влошаващото се здравословно състояние на актьора и че баща му е "безпомощен". Той е сезирал полицията за поведението на Анушка. Антони я обвинява за това, че не го е уведомила, че 88-годишният Ален Делон, който получи тежък инсулт през юли 2019 г., не е издържал "пет когнитивни теста" между 2019 и 2022 г.

"Кой баща би могъл да се примири с това?", реагира звездата на френското кино, цитиран в прессъобщението, разпространено от адвоката му. Според юриста Ален Делон "не може да понася агресивността на сина си Антони", който шокиращо заявява, че баща му навярно е "изкарал последната си Коледа". 

Адвокатът изтъква, че по думите на Делон-старши "за разлика от Анушка, синът му Антони никога не се е интересувал истински от него и дори днес го вижда много малко". Ален Делон бил на мнение, че Антони  отново се е възползвал от името му, за да получи публичност.

"Оставете ме на мира, оставете дъщеря ми на мира", добавя артистът в разпространеното от него съобщение.

"Ален Делон ме помоли да подам жалба, първоначално за клевета. А също и да проуча необходимите процедури, за да бъдат прекратени заплахите срещу него и дъщеря му", допълва адвокатът Кристоф Айела в изявлението, изпратено до AFP.