Алена: Който търси война с Бойко, ще я получи. Но ще я загуби...

• Румен Радев рискува да бъде отстранен преди да е приключил мандатът му

Мистика
15:26 - 22 Януари 2019
5100
Алена: Който търси война с Бойко, ще я получи. Но ще я загуби...

Светлана Тилкова - Алена е ненадмината у нас в изготвянето на хороскопи. Прогнозите й за бъдещето са навсякъде – по телевизията, в радиата, по страниците на вестниците и списанията. Чаровната дама е и единственият специалист в света по кармична астрология, което я прави още по търсена сред желаещите да научат какво ги чака.

Тези дни се свързахме с Алена и я разпитахме за новата 2019 година. Тя ни изложи подробно вижданията си за 12-те месеца, а даде и съвети как да преодолеем трудностите, пред които евентуално ще ни изправи съдбата.

 

- Алена, каква ще бъде 2019-а за българите? А за политиците?

- Звездите ни орисват на поредната възходяща за България и народа година, подвластна на вибрация 3 и на Юпитер. 2019-а ни позволява да вървим устремно към поредния връх, дори и ако с години е мечтан, но мнозина са се страхували да повярват в силите си и във възможността да го покорят. Юпитер обаче ни залага капан. Дали ще паднем в него или ще го избегнем, зависи само от нас. В многообразието на общуването, на говоренето, приятелско, семейно, от парламентарната трибуна една грешна или недоразбрана дума ще е повод за словесна и физическа агресия, дори причина за междудържавен военен конфликт. Домашното насилие ще се увеличи, а противопоставянето между партиите ще загрубее до крайност. Каквото изречем, това ще пожънем в делника си – добро или зло.

- Какво трябва да знаят читателите ни за Годината на Земния глиган?

- Годината на Земния глиган, която започва на 4 февруари, изисква да анализираме изминалите 12 години, да осъзнаем  грешките, паденията и победите ни, да се сдобрим с хората, които сме наранили и отдалечили, да претворим кармата с враговете си най-малкото в неутрална. Глиганът е спокоен, муден, но не мързелив. Винаги търси разбирателството, компромиса, тъй че ще повлиява в противоречие на Юпитер политиците и ще ги подтиква да търсят стабилизация вместо противопоставяне.

- Глиганът не е ли агресивен?

- Агресията на Глигана е по-природа подтисната. Но не ви съветвам да провокирате човек, роден в Глиган, какъвто е премиерът Борисов, и да изпитвате търпението му. В неочакван миг миролюбието се изпарява и агресията става всепомитаща. Ако опонентите на човека, роден в Глиган, искат мир, ще го имат. И ако искат война, ще я имат, но ще са потърпевши.

- Задават ли се предсрочни парламентарни избори?

- Не съществува нито една астрологична предпоставка за предсрочни парламентарни избори, нищо че някои лелеят оставка на правителството през февруари, за да манипулират евроизборите през май. Премиерът Борисов на каквито и провокации да е подложен, няма да се подведе от емоциите си и да позволи държавата да бъде ограбена по време на поредното служебно правителство. Ако хипотетично говорим за предсрочни избори, те могат да се случат, ако ГЕРБ се самосвали от власт, за да спечели изборите отново, а Бойко Борисов да формира четвърто правителството. Но струва ли си държавата да тръгва пак от минус, който плащаме всички, за да може някой да бърка дълбоко в кацата с меда в трите месеца безвремие?

- Какво очаква премиера в личен и професионален план?

- Премиерът Борисов е в период, позволяващ му да сменя средата си, да се обгражда с подходящите хора, което важи и за министрите и подчинените му, в лична година на нови познанства. След рождения си ден през юни 2019-а той навлиза в трудна, но и рутинна година, орисваща го на много работа в полза на родината. Ще продължава да печели доверието на европейските партньори и държавници, да е пазител на мира на Балканите, да изпълнява своята мисия и да гради доверие в България, въпреки немалкото опити да му се пречи от страна на някои институции. Последните вместо да работят за страната ни предпочитат да са васали на чужди интереси. На Борисов му вреди прекалената компромисност и желанието да гради мостове дори там, където те са предварително минирани.

- А какво ще кажете за президента Румен Радев? Възниква доста напрежение около него напоследък...

- В последните тридесет години нямаме по-негоден и недостоен за поста президент. Напрежението към него поражда той самият, но винаги търси причината извън себе си. Дори съпругата му, колкото и да полага усилия, не може да бъде винена за всичко, с което Радев излага България и народа ни пред света. Вместо да противопоставя обществото и да дели народа ни, е в негова полза да се замисли как ще продължи да изпълнява задълженията си, доколкото е способен, ако държи да изкара мандата си. Той рискува да е първият български президент, отстранен преди края на мандата си, при това заради негови думи и действия, разочаровали дори фанатизираните му поддръжници.

- Министър Каракачанов се изказа много остро за ромите. Ще намалее ли напрежението, което се създава покрай циганското малцинство?

- Напротив - твърде възпитано е изказването му, а не остро. Съгласна съм с него. Освен това етнос роми не съществува. Има цигани, което само по себе си не е обидно. Всъщност проблемът не е само в циганската престъпност, а в нежеланието на държавата вече 30 години да създаде закони, с които да я потисне в зародиш, независимо от етноса на престъпника. И понеже това не се случва, напрежението между чувстващите се ненаказуеми цигани и всички други в държавата ще го има, докато накрая не се взриви и не предизвика светкавична ответна реакция. Тогава и законите ще се приемат, но с цената на отнети животи.

- Ще затихнат ли протестите или ще ескалират?

- Няма да престанат. Предстоят избори за европарламент и местна власт. Дотогава всеки ден от телевизията, от интернет, от социалните мрежи ще се нагнетява недоволство против управляващите. Целта е хората да го припознаят като собствена мисъл и омраза, с която заспиват и се събуждат. Като се постопли времето, пак ще се марширува по жълтите павета и не само. Тази е стратегията на „спонтанните протести“ - ГЕРБ да загуби водещата си позиция на изборите.

- 2019-а за коя от водещите политически партии ще бъде успешна?

- Всяка партия има своя шанс да е успешна според мащаба си през 2019 г., но Юпитер с вибрация 3 няма да позволи да се радват на победа формации, които сеят омраза и лъжи към опонентите си. Напълно излишно е да се надяват на успех изпадналите от реалния политически живот.

- Слави Трифонов ще влезе ли в политиката? Шоумените като него могат ли да бъдат успешни в обществения живот?

- Шоумен може да бъде политик, ако притежава необходимите качества. Слави Трифонов толкова отдавна внушава на обществото, че ще се включи в политиката и тогава народът ще поеме съдбините си в свои ръце, че според мен никой човек, способен да мисли, не го възприема сериозно. От телевизионния екран лесно се насаждат революционно-рушителни идеи, които се харесват на определени прослойки, но реалността е различна от медийния бабаитлък. Мнението ми като астролог е следното: ако Трифонов се включи в политиката, чрез собствена формация, крахът му е предизвестен, а успехът - невъзможен в мащаба, в който всеки, впуснал се в това поприще, мечтае.

- Ще има ли катаклизми?

- Природата си има своя живот и ред, в който ние, хората, често сме натрапници. Бурните ветрове не са бедствие, но некачественото строителство ги превръща в такова. Колко са естествените пожари у нас? Нула. А колко са тези от безхаберието и умишлените? Всички останали. Докато няма жестоки наказания за палещите стърнища, горските пожари ще са обичайно родно бедствие, водещо и до катастрофи с убити по задимените пътища. Ето защо моят съвет е да проявим прозорливост и да не забравяме, въпреки че ще стана досадна с повторението на един знаков планетарен аспект - Нептун е на трон в своя знак Риби до 2025 година и няма как да се скрием от пороите и наводненията. Ако някой „астролог“ плаши със земетресения през 2019-а, казвам ви – лъже. Астрологията не може да изчислява и предвещава трусове.

- Застрашаван ли е някога животът ви заради прогнозите ви?

- Получавам заплахи от различно партийно оцветени хора, на които моите астрологични предначертания не се харесват. Така е вече повече от 15 години и ситуацията няма да се промени. Не им обръщам внимане.

- Какви са страховете ви?

- Нямам. И често повтарям: нека не си творим страхове, защото чрез тях създаваме мисъл форма, която ги превръща в реалност.

- Мечтаете ли за нещо? Как се виждате след 10 години?

- Има кътчета по света, които планирам да посетим със съпруга ми Андрей. Най-голямата ми мечта, която очаквам скоро да се осъществи, е да направя хороскоп на първия извънземен жител, кацнал на Земята. След 10 години се виждам, както съм и сега - все такъв работохолик и творец, раздаващ светлина и знания, грижещ се за оцеляването на планетата и еволюцията на човечеството.