Алфредо Торес проговори за смъртта на сина си, момчето се е самоубило

Майката на Шон събира пари за погребението

Бокс
21:33 - 28 Юни 2023
71996
Алфредо Торес проговори за смъртта на сина си, момчето се е самоубило

"Почивай в мир, сине мой, ще се видим в рая", това са първите думи на известния у нас кубински танцьор и хореограф Алфредо Торес след загубата на сина му Шон. 

За смъртта на 20-годишния Шон Торес стана ясно във вторник. Той бе един от младите надежди в българския бокс. По непотвърдена информация спортистът се е самоубил със скок от 8-ия етаж.

В последните години той е поддържал само спорадична връзка с известния си татко и е доста по-близък с майка си Генка. Почернената жена днес откри сметка за дарения, за да може да изпрати подобаващо сина си.

Бащата Алфредо пък сподели серия от видеа и снимки във фейсбук профила си, с които почете паметта на Шон. Точно какви драми са раздирали семейството, предстои да разберем, но историята едва ли е твърде лицеприятна.

Шон Торес е двукратен републикански шампион. Той е роден в България и тук прави първите си стъпки в бокса. Родният му клуб е ЦСКА, където работи съвместно с бившия национал Александър Александров, както и с прочутия наш треньор и бивш национален селекционер Михаил Таков.

През миналата година Шон Торес дори беше част от лагера на мъжкия национален отбор и взе участие в кат. до 67 кг на най-стария боксов турнир в Европа - Купа "Странджа".