Алкохоликът Анатолий Карпов е в кома!

Личности
17:35 - 31 Октомври 2022
9782
Алкохоликът Анатолий Карпов е в кома!

Легендарният шахматист Анатолий Карпов е в кома, пише РИА Новости. По непотвърдени информации, бившият световен шампион е приет в болница с черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрената кост вследствие на падане. Причината за него - алкохолна интоксикация.

71-годишният Карпов - депутат от руската Дума, се намира в тежко състояние, поне според руските медии. Същевременно асистентът на великия шахматист - Алберт Степанян, отхвърли появилите се информации и заяви, че всичко с Карпов е наред.

Догадките за случилото се продължават. На фона на тях бизнесменът Андрей Ковальов - близък до Карпов, коментира: "Как така Анатолий Евгениевич бил пиян. Моля ви! Той е свят човек, просто трябва да го познаваш, за да разбереш, че няма как да е вярно. Или е някаква случайност, или някой грабител-маниак. Не зная дали може да е поръчково нападение. Него го знаят всички."

Дъщерята на Карпов - София, потвърди, че баща ѝ е пострадал, но опроверга версията за побой. От руската федерация по шахмат също излязоха с информация по случая: "Съобщението, че Карпов е пребит не отговаря на истината. Това е фалшива новина".

Карпов е абсолютен световен шампион по шахмат между 1975 и 1985 г.