Алла Пугачова продаде замъка край Москва

Певицата вече не притежава нищо в Русия

Новини
08:19 - 20 Февруари 2023
5624
Алла Пугачова продаде замъка край Москва

Измина почти година, откакто певицата Алла Пугачова и съпругът ѝ Максим Галкин, заедно с двете им деца - близнаците Лиза и Хари, отпътуваха за Израел. Въпреки че той е обявен за “чуждестранен агент” заради позицията си към войната в Украйна, а тя заяви, че отива на почивка и лечение, медиите продължават да се интересуват от живота на артистичното семейство. И особено от финансите му.

След като стана ясно, че певицата и децата са получили израелски паспорти и дори им е отпусната помощ от израелската държава, някои се запитаха какво става с руската пенсия на Пугачова и с имотите ѝ.

Пенсията си, която е доста скромна, примата отдавна не може да изтегли по банков път заради наложените на страната ѝ санкции, така че ще трябва да отиде лично в Русия, за да си я получи. Това едва ли ще се случи скоро. Тя не е закъсала за пари, защото състоянието ѝ се оценява на около 100 млн. долара.

Колкото до имотите - нейните и на други напуснали Русия известни личности, се появиха предложения те да бъдат конфискувани от държавата, а по-специално замъкът на Максим Галкин в с. Гряз край Москва да бъде превърнат в детска градина, пише в."Труд".

През септември м. г., когато се върна за малко в Русия, певицата обяви замъка за продажба в няколко агенции за недвижими имоти. Поисканата от нея сума беше 1 млрд. рубли, което при сегашния курс се равнява на около 12,6 млн. евро. Условието ѝ беше да няма пазарлък - който извади сумата, той получава шестетажното имение с площ над 2000 кв. м. Ако не се яви платежоспособен купувач, цената може да бъде намалена, но не преди 1 януари 2023 г. Изглежда купувач се е намерил, защото в края на януари певицата заяви, че не притежава нищо в Русия - нито апартаменти, нито къщи, нито замъци.

Постройката във викториански стил в с. Гряз има кули, бойници, асансьор, пушалня, библиотека, оранжерия, зимна градина, басейн, амфитеатър, малка обсерватория, къща за прислугата. Обзаведена е със скъпи мебели, кристални полилеи, старинни картини, балдахини. Всичко това се продава едновременно със сградата.

Брокери оцениха замъка наполовина от исканото и не вярваха, че той скоро ще бъде продаден. Преди години актьорът Стивън Сегал искаше да го купи, но тогава семейството още нямаше намерение да го продава. След като то обяви решението си, много хора се престориха на купувачи, за да се разходят из него и да го снимат. Така се появиха папарашки снимки на интериора в медиите. През декември певицата и мъжът ѝ разрешиха официално имението да приема посетители, а парите от билетите да се изпращат във фонда на Олена Зеленска, съпругата на президента на Украйна.

Една от баните

Останалите си недвижими имоти, които се намират в центъра на Москва, Алла Пугачова е разпределила между дъщеря си Кристина Орбакайте, нейния син - внука си Никита Пресняков (и двамата в момента живеят в САЩ), племенника си (син на брат ѝ) и неговия син. Вероятно добре обезпечени са и близнаците Лиза и Хари, които засега остават в Израел. Те няма да имат проблем с гражданството, тъй като баща им Максим Галкин е евреин по майчина линия.