Ало измамници във Варна искат пари от името на енергото

Общество
08:18 - 28 Февруари 2024
1674
Ало измамници във Варна искат пари от името на енергото

Ало измамници от Варна се представят за служители на енергото и искат пари от абонатите. Мъж от Варна, на когото са се обадили, разказа пред БНТ как е бил изнудван.

Тодор Костов получава обаждане по телефона от неизвестен номер и е изненадан от чутото.

"Каза: "Инкасатори са установили, че вашият електромер е отворен и разпломбиран, знаете ли нещо по въпроса?" Казах, че не знам! "Вие крадете ток от енергото или от друг съсед. Сигурен ли сте, че не ограбвате някого?"

Самият Тодор Костов работи във варненското енергодружество и веднага се усъмнил, че се опитват да го измамят. Мъжът запазил самообладание и на свой ред започнал да задава въпроси.

"Пратете техници да видят и съответно да си направят проверка. Раговорът продължи с това, че могат да пратят, но ще струва пари. Трябвало да си платя, за да може да се оправи нередността, която е установена. Когато започнах да задавам въпроси, каза, че ще струва пари, но не се стигна до сума, тъй като явно задавам прекалено много въпроси и няма да се подлъжа", каза Тодор Костов.

Тодор Костов съветва хората:

"Наистина ако има такива обаждания, а то със сигурност има и към други хора, да не се подлъгват".

От варненското енергодружество призоваха гражданите, които получат такова обаждане, да се свържат с полицията или с дежурните в енергото.