Amazon назначава 100 000 нови служители

Онлайн търговията в условията на пандемията расте драматично

Новини
19:43 - 14 Септември 2020
2338
Amazon назначава 100 000 нови служители

Amazon обяви днес, че ще увеличи персонала си със 100 хил. души, най-вече в логистичните си центрове в САЩ и Канада. Новината идва, след като през миналата седмица гигантът оповести 33 хил. нови позиции в корпоративното и търговското си подразделение.

"Позициите са с възнаграждение от над 15 долара на час, а в някои от градовете Amazon предлага на служителите си бонуси от хиляда долара при подписване", изтъкват от компанията. "Освен минималната заплата от 15 долара на час, компанията предлага на служителите си на пълно работно време най-добрите бонуси в индустрията, включително здравна, очна и дентална застраховка от ден първи, 401 (k) с 50% плащане от Amazon, до 20 седмици майчински или бащински и иновативната ни програма Career Choice, при която компанията покрива до 95% от образователните курсове."

Това е втората вълна на назначаване на 100 хил. души от гиганта, като първата беше през март, припомнят от Zero Hedge. Все пак тя извърши и някои съкращения, основно на шофьори, въпреки че онлайн търговията в условията на пандемията расте драматично.

За да отговори на търсенето, от началото на годината Amazon откри 75 нови центрове за доставки, сортиране и регионални хъбове в САЩ и Канада. От компанията изтъкват, че за последните десет години са създали над 600 хил. работни места и са инвестирали над 350 млрд. долара.