Амбър Хърд е сериозно притисната до стената

През ключалката
22:05 - 03 Май 2022
9353
Амбър Хърд е сериозно притисната до стената

Делото за клевета, което Джони Деп заведе срещу Амбър Хърд, е в разгара си. След броени дни се очаква свидетелски показания да даде и актрисата. Междувременно Амбър Хърд прикова погледите на милиони по света, като все повече хора се настройват срещу бившата съпруга на актьора.

Основната причина е, че малко по малко излизат факти, които доказват, че всъщност не Джони Деп, а именно Амбър Хърд е агресорът във връзката им. 

Петиция в онлайн платформата Change.org, в която се иска 36-годишната актриса да не е част от втората част на "Аквамен", събра 2.3 милиона подписа. Авторите на отвореното писмо настояват актрисата да бъде отстранена именно заради многобройните съдебни дела.

Общественото мнение категорично се настрои срещу нея, а тази седмица, в разгара на делото, тя уволни и своя PR eкип. Според вътрешни източници, Хърд не само е била недоволна от негативните заглавия по свой адрес в медиите, но е решила да смени и цялата си комуникационна стратегия.

В съда стана ясно, че Амбър Хърд е излъгала и за парите от споразумението след развода с Деп, които беше обещала да даде за благотворителност. Оказва се, че от въпросните 3.5 милиона долара, е прехвърлила само 1.3 милиона долара на Американския съюз за граждански свободи.

Терънс Дохърти, който е главен съветник на организацията, свидетелства, че плащанията от страна на Амбър Хърд са спрени след 2019 г. Той каза, че няма индикация, че Хърд възнамерява да плати остатъка от обещаното си дарение, като същевременно потвърди, че 500 хиляди от преведената им сума (1.3 милиона) идват от сметка, която се свързва с Илон Мъск. 

Въпреки че и двамата с Мъск отричат, актрисата беше заподозряна, че има връзка с предприемача още преди да се раздели с Деп. От свидетелските показания в съда на бившия агент на Хърд и Деп - Кристиан Карино, стана ясно, че те наистина са имали нещо като връзка, макар че актрисата никога не е обичала основателя на SpaceX, а само е запълвала "празнотата" с негова помощ.

Припомняме, че Джони Деп съди Амбър Хърд за клевета и иска 50 милиона долара, след като тя публикува статия, в която се представя като жертва на домашно насилие. 

След нейните обвинения Деп изгуби няколко роли, включително в третата част на поредицата "Фантастични животни", но и в шестото продължение на блокбастър поредицата "Карибски пирати". Междувременно Амбър Хърд запази кариерата си, рекламните договори и ролята в продължението на "Аквамен". Много коментатори посочват, че това е зрелищен двоен стандарт и откровен сексизъм срещу мъжа в една проблемна връзка.