Амбър Хърд обжалва присъдата си

Тя ще бъде принудена да плати обезщетение от 10 милиона долара на Джони Деп

САЩ
16:39 - 05 Юли 2022
2517
Амбър Хърд обжалва присъдата си

Актрисата Амбър Хърд обжалва присъдата, след като загуби делото от Джони Деп в съд във Вирджиния. Нейните адвокати са депозирали иск в този смисъл, пише "Дейли мейл".

След 7-седмичен процес, по време на който нито Амбър Хърд, нито Джони Деп отрекоха обвиненията, актрисата се оказа в губещата позиция. Не само юридически, но преди всичко по отношение на присъдата на феновете, коментира Stern.de. Амбър Хърд може да направи малко срещу последното – поне в този момент – но актрисата от „Аквамен“ все още има правни възможности.

В петък нейните адвокати внесоха молба. В нея те твърдяj, че присъдата е незаконосъобразна и процесът трябва да бъде възобновен. Междудругото става дума за един от седемте съдебни заседатели, "Juror 15". Според съдебните документи той е трябвало да е роден през 1945 г., но адвокатите на Хърд смятат, че съдебният заседател е значително по-млад.

"Това несъответствие ни кара да се замислим дали този човек всъщност е бил съдебен заседател, получил ли е призовка и бил ли е надлежно проверен от съда, за да е в журито. Изглежда самоличността му не е могла да бъде потвърдена", казва се в 43-те страници документи, представени в съда от защитниците на Амбър Хърд.

Все още е възможно обжалване

Но защо тази стъпка? Съдия Пени Азкарате каза, че Амбър Хърд може да обжалва присъдата. Но според американското законодателство тя ще бъде принудена да плати обезщетение от 10 милиона долара, което дължи на Джони Деп, според присъдата. Това са пари, които тя няма.

Това е ролята, която Амбър Хърд вижда най-често: 36-годишната жена е в центъра на сензационен процес срещу бившия й съпруг Джони Деп.