Амбър Хърд с още обвинения срещу Джони Деп

САЩ
23:40 - 17 Май 2022
6718
Амбър Хърд с още обвинения срещу Джони Деп

След като делото между Амбър Хърд и Джони Деп имаше кратка почивка от една седмица, двамата бивши съпрузи се върнаха в съдебната зала с подновени сили готови да продължават с бруталните обвинения един към друг. 

На съдебната скамейка отново е Амбър Хърд. В първия ден от подновения процес актрисата говори за домашното насилие, на което е била подложена, като представя дори още по-солидни доказателства. 

Процесът вече е своята пета седмица и съдебните заседатели са виждали множество снимки на Хърд до момента, с които тя претендира, че документират злоупотребата на Джони Деп по време на връзката им.

Няколко от снимките, показани в понеделник, 16 май, обаче, не са били представяни преди това на журито. На тях се виждат зачервявания и подуване и то много по-ясно от предишните кадри. Хърд твърди, че следите от наранявания са в следствие на удар от телефон, който Джони Деп е хвърлил в лицето ѝ. 

Под клетва тя признава, че насилието към нея от страна на Джони Деп е започнало още по време на медения им месец, като е смятала, че "няма да оцелее".

"Бях толкова уплашена, че ще свърши наистина зле за мен. Но наистина не исках да го оставя. Толкова много го обичах", твърди актрисата.

Амбър Хърд разказва как Джони Деп я е нападнал малко след сватбата им през февруари 2015 г., докато са на пътуване в Азия с Ориен Експрес. Според актрисата една от вечерите докато са в спалното си купе, Джони Деп ѝ се ядосва и я удря многократно, след което започва да я стиска за врата.

"Джони притискаше главата ми към железопътния вагон за много дълго време", пред сълзи споделя в съда актрисата, като допълва, че е мислела, че ще я убие. 

В друг случай Хърд описва една своя "седмица в ада", като твърди, че Деп е започнал да ревнува от предложена роля с Джеймс Франко. По думите ѝ от ревност Джони Деп отново я е ударил многократно. Амбър Хърд настоява, че Джони Деп е имал склонност и да се самонаранява. 

"Когато се карахме, той често държеше ножа към гърдите си и си правеше разрези по ръцете, макар и само повърхностни. Обичаше и да гаси цигари върху себе си", категорична е Хърд.