Амбарица кани на боровинкови нощи

Музика, забавления, състезания и филми съпътстват фестивала

Общество
16:47 - 24 Юли 2019
1862
Амбарица кани на боровинкови нощи

За пета поредна година в Троянския балкан се организират "Боровинкови нощи на "Амбарица" - в района на едноименната хижа от 26 до 28 юли. Организаторите обещават музика, забавления, състезания, филми и дискусии в три "боровинкови дни и нощи". 

По предварителна информация за доброто настроение ще се грижат две банди с китари, гайдите на фолклорна група "Равнец" и диджей, ще има още народни танци, зумба и йога. Сред по-любопитните надпревари пък ще са състезание по цепене на дърва, а за арт натурите ще има работилници за рисуване върху текстил, правене на магнити, пирографиране и дърворезба.

За пръв път в пространството пред хижата вниманието ще прикове и белият екран, на който от 26 юли ще бъдат представени четири късометражни филма от България, Нова Зеландия, Великобритания и Испания.

Фестивалът се провежда на доброволни начала и е в подкрепа на хижа "Амбарица". Тази година събитието е част от кампанията за събиране на средства за възстановяване на товарната въжена линия. До хижата може да се стигне пеша или с високопроходим автомобил.