Американци питат: Киро, защо са ти мръсни обувките?!

Общество
15:15 - 11 Май 2022
10909
Американци питат: Киро, защо са ти мръсни обувките?!

Взрив от коментари в социалните мрежи отвъд Океана съпътстваха официалното прессъобщение на вицепрезидента на САЩ Камала Харис след срещата й с премиера Кирил Петков. От него стана ясно, че Америка подкрепя пътя на България към пълна енергийна диверсификация и натовското й членство. Но за разлика от Петков, чийто офис обяви, че министър-председателят е договорил по-ниски цени за доставки на втечнен газ от САЩ, в сравнение с газпромските от Русия, от прессекретариата на Харис подобна новина не бе излъчена. 

За сметка на това, янките полудяха по впечатляващата според тях прилика между Петков и холивудската звезда Джон Траволта. А се роди и ново сравнение във външния вид на българския премиер - с този на секретаря по транспорт Пийт Бутъджеч.

"Трябваше да увелича снимката многократно, за да видя, че не е той", пише фен на администрацията на Джо Байдън в туитър акунта на вицето му. 

Друг път твърди, че облеклата на Петков и Харис са били предварително уговорени. "Явно ползвате един и същи шивач", бъзика се американецът. Негови сънародници обаче правят бележка, че бившата прокурорка доста се е наляла и е напът да скъса копчето на сакото си. 

У нас пък премиерът бе подложен на безмилостна критика от ексздравния министър проф. Костадин Ангелов заради захабените черни паркетни обувки, с които си е позволил да отиде на рандевуто с Камала. 

"Мръсни обувки, развързани. Намачкани, прашни … Панталонът виси - грозна картинка. По изгледа на обувките може да съдите много за един човек. Забележете лъснатите обувки на Камала Харис и галошите на наш Кирѐ", отбеляза д-р Коце язвително. Но не срещна пълна подкрепа за критиката си спрямо министър-председателя и се наложи да отговаря на упреци, че нивото му на комуникация в социалната мрежа е чувствително занижено.