Американец олекна с 45 000 лева, нашенка му обещала брак

Новини
13:56 - 28 Февруари 2024
1738
Американец олекна с 45 000 лева, нашенка му обещала брак

За измама в размер на близо 45 000 лева съобщи в полицейското управление в Нови пазар вчера 61-годишен американски гражданин, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Мъжът пристигнал в България, след като се усъмнил, че е въведен в заблуда. Разказал, че в края на миналата година се запознал с жена в интернет сайт. Започнали комуникация, като след известно време тя се прехвърлила в мобилно приложение за видео и аудио разговори. Жената му разказала, че живее бедно на село, че се грижи за своя близка и не разполага с парични средства. Мъжът решил да ѝ помогне, изпратил парична сума, след това направил още един превод. Предложил ѝ да се омъжи за него и тя се съгласила. Разбрали се да се срещнат в съседна държава. Получил обаждане, че на летището са я задържали и за да я освободят са необходими още пари. Той отново ѝ пратил, а след известно време комуникацията между тях спряла.

Притеснен, че нещо се е случило, тръгнал да я търси. Пристигнал в полицейското управление в Нови пазар, тъй като преди време му казала, че е от този край. В разговора си с полицейски служители мъжът разказал, че е превел сума в размер на близо 45 0000 лева и е измамен.

За извършено престъпление по чл. 212, ал. 2 от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство.