Американски експерт: Коронавирусът е измама, след която няма да възстановят свободите ни

Туберкулозата уби близо 1.6 милиона човека през 2017 година, но къде беше тогава паниката?, пита бившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол

Топ
16:25 - 02 Април 2020
11558
Американски експерт: Коронавирусът е измама, след която няма да възстановят свободите ни

Пенсионираният конгресмен Рон Пол стана поредният специалист, който се изказа по наболялата тема с коронавируса. Той е бивш кандидат-президент на САЩ - през 2008-ма и 2012-та години, а също така е и американски военен лекар - хирург във Военновъздушните сили. Пол обори твърдението на д-р Антъни Фоси - един от най-добрите експерти по заразните болести в страната, че COVID-19 е 10 пъти по-смъртоносен от обикновения грип. Бившият конгресмен нарече Фоси "главният страхливец в администрацията на Тръмп".

Ето и мнението на Рон Пол, публикувано на официалната страница на Ron Paul Institute:

"Правителствата обичат кризи, защото когато хората се страхуват, те са по-склонни да се откажат от свободите си срещу обещанията на управляващите, че ще се погрижат за тях. Например, след 11 септември американците приеха почти пълното им лишаване от граждански права чрез кухите обещания за сигурност в „Патриотичния закон“.

Иронично е, когато виждаме как същите демократи, които миналия месец опитаха импийчмънт на президента Тръмп, понеже злоупотребява с власт, сега настояват администрацията му да вземе още повече власт и авторитарност в името на борбата срещу един вирус, който досега е убил по-малко от 100 американци.

След като в петък обяви пандемично извънредно положение, президентът Тръмп сега си присвои правото да поставя под карантина хора, за които има само подозрения, че са били заразени с вируса, и както пише "Политико" "да спира и задържа всеки самолет, влак или автомобил, за да се осуети разпространението на заразното заболяване". Той може даже да мобилизира военните да обградят и изолират даден град в САЩ или цял щат.

Щатските и местните привърженици на авторитарното управление също обичат паниката.

Кметът на Шампейн, Илинойс, подписа административна заповед, обявявайки правото си да забранява продажбата на оръжие и алкохол, да прекъсва подаването на газ, вода и електричество до всеки гражданин. Губернаторът на Охайо практически затвори целия си щат.

Главният паникьор в администрацията на Тръмп без съмнение е Антъни Фоси - директор на Националния институт по алергология и инфекциозни заболявания към Националната здравна служба. Фоси е навсякъде по медиите, като разпространява пълни лъжи, за да усилва още повече страховете. Той свидетелства пред Конгреса, че смъртността от коронавируса е десет пъти по-голяма от тази при сезонния грип — едно твърдение без каквато и да било научна обосновка.

Във "Face the Nation" Фоси положи неимоверни усилия да навреди още повече на така или иначе вече потъващата икономика, като заяви: "Точно сега, ако питате мен, моето мнение е, че не бих отишъл на ресторант".

Той натрапва идеята цялата страна да се затвори за 14 дни. И за какво? Един вирус, който досега е отнел живота на малко над 5 000 по света и по-малко от 100 в САЩ? В контраст с това - туберкулозата, едно старо заболяване, за което не се говори много в наши дни, уби близо 1.6 милиона човека само през 2017 година. Къде беше паниката за това?

Освен това нещата, които хора като Фоси и други страхливци имат желанието заболяването да стане още по-лошо. Военното положение, за което си мечтаят, ще принуди хората да се тъпчат в домовете си, вместо да излизат на открито или да ходят на плажа, където слънчевата светлина и чистият въздух ще им помогнат да укрепят имунната си система. Истерията, подклаждана от тези паникьори, по-скоро ще разпространи заболяването, докато огромни тълпи се втурват към "Walmart" и "Costco" за онзи последен пакет с тоалетна хартия.

Лудостта заради коронавируса не е ограничена сред политиците и лекарското съсловие. Главатарят на неоконсервативния Атлантически съвет тази седмица написа статия, в която призовава НАТО да задейства Член 53 с обявяване на война срещу вируса на COVID-19! Може би възнамеряват да изпращат танкове и дронове, за да изтребят тези микроскопични врагове?

Хората трябва да се запитат, дали тази „пандемия“ на коронавируса не е една голяма измама. И дали действителната заплаха от заболяването не е преувеличена от онези, които търсят изгода — финансова или политическа — от настъпилата паника.

С това не се казва, че заболяването е безобидно. Без съмнение ще умрат хора заради коронавируса. Тези в уязвимите групи трябва да вземат предпазни мерки срещу евентуално заразяване.

Но този филм сме го гледали и преди. Властите раздуват заплахата извън разумните граници, за да оправдаят ограбването на нашите свободи. Когато „заплахата“ отмине обаче, те никога не възстановяват свободите ни".