Американски фермери не могат да продават свинско на Китай

Производителите са изправени пред бурни краткосрочни и дългосрочни перспективи

Свят
11:57 - 20 Август 2019
1400
Американски фермери не могат да продават свинско на Китай

Когато африканският свински грип за пръв път избухна преди около година, производителите на свинско месо в Айова бяха оптимисти, че може да успеят да извлекат полза от търсенето в Китай на вносно свинско месо, тъй като популацията на свинете им е намаляла, пише "Индипендънт".

Но с търговската война на Тръмп, която накара китайското правителство да наложи 62-процентов данък върху американското свинско месо, тези надежди се изпаряват.

Американските фермери страдат от търговската война, но все още не са готови да напуснат президента си. Бил Тенегер се занимава с отглеждане на животни в продължение на 50 години, отглеждайки прасета в северозападната си ферма в Айова, преди да ги изпрати в щата, а след това и в останалия свят.

Откакто Тръмп за пръв път започна търговската война с Китай през 2017 г., американските фермери и производители са изправени пред бурни краткосрочни и дългосрочни перспективи за бизнеса си, дори когато президентът твърди, че действията му са благодатни за САЩ с положително въздействие както за фермерите, така и за американските потребители.

Междувременно анализаторите, които се опитват да получат цялостна картина на въздействието на ескалиращата търговска война, заявиха, че има признаци на безпокойство. Противно на твърдението на Тръмп, че досега въздействието върху американските потребители е "почти никакво", повишените мита за вносни стоки и селскостопански продукти са почти изцяло платени от американските потребители, според изследователи от университета в Принстън.