Американски кмет призова за избиване на гейове

Марк Чеймбърс твърди, че коментарът му е бил изваден от контекста

Свят
16:43 - 05 Юни 2019
1990
Американски кмет призова за избиване на гейове

Кметът на американския град Карбън Хил, щат Алабама е призовал за „избиването” на гейове става ясно във вече изтрит коментар във Фейсбук, съобщава Би Би Си.

Марк Чеймбърс постави „хомосексуалистите” и „травеститите” на едно място заедно с „убийците на бебета” и „социалистите”.

Кметът настоява, че думите му да били извадени от контекста преди да се извини. Групите за правата на гейовете настояват за неговата оставка. Към момента кметът не бе намерен за коментар.

Чеймбърс е публикувал на стената си във Фейсбук снимка, на която с главни букви е пишело: „Живеем в общество, в което хомосекуалисти ни четат лекции по морал, транс сексуални ни четат лекции за човешкото тяло, убийци на бебета ни четат лекции за човешки права и социалисти ни четата лекции за икономика!” Коментарът на кмета над въпросната снимка е бил: „Единственият начин да променим това е да избием проблема. Знам че е лошо да се каже, но без да ги убием няма начин да се оправим”.

Това доведе до призиви кметът да се оттегли. Крилото в Алабама на организацията Кампания за човешки права нарекоха коментарът му „ужасяващ, безсмислен и неприемлив”.